Restauranger i London

London är i sanning en smältdegel där människor från många olika länder och kulturer möts och sätter sin prägel på staden. Detta märks inte minst på restaurangutbudet. Allt man söker i matväg står att finna i London. Bland alla olika kök som finns representerade har även det inhemska brittiska köket återfötts. Vill man upptäcka nya smaker så är London definitit rätt stad att resa till.

 

Petrus är ännu en restaurang som öppnats av Gordon Ramsay och belönats med en stjärna av Guide Michelin. Restaurangen riktar in sig på det franska köket, men sätter en personlig prägel på anrättningarna. Personalen är välkomnande, uppmärksam och kunnig. Maträtterna som serveras är innovativa och väl komponerade. Kort sagt har restaurangen allt som kan förväntas av ett etablissemang som har fått en Michelinstjärna.

Adress: 1 Kinnerton Street
Tel: +44 207 592 1609
Webbplats: www.gordonramsay.com/petrus/

Gokyuzu serverar mat från medelhavet, med specialinriktning på det turkiska köket. Gokyuzu har en hemtrevlig stämning, och serveringspersonalen är väldigt tillmötesgående. Portionerna är rejält tilltagna, så du kommer inte gå mätt från restaurangen. I området Green Lanes finns ett flertal turkiska restauranger, men Gokyuzu hävdar sig mer än väl i konkurrensen.

Adress: 26-27 Grand Parade
Tel: +44 20 8211 8406
Webbplats: www.gokyuzurestaurant.co.uk

Restaurant Gordon Ramsay. Med det världskända kocknamnet följer även tre stycken Michelinstjärnor. Maten är fransk, och som Michelinstjärnorna antyder har den mer än det där lilla extra. Stämningen är trivsam, personalen är vänlig, servicen är mycket god och maten är fantastisk. Dyrt må det vara, men det är väl värt det.

Adress: 68 Royal Hospital Road
Tel: +44 20 7352 4441
Webbplats: www.gordonramsay.com/royalhospitalroad/

Restaurangen Bar 61 serverar fantastiska tapas och varmrätter, och kan även skryta med en lång vinlista. Servicen är mycket god, personalen är tillmötesgående, och stämningen är hemtrevlig. Många nöjer sig med de väl tilltagna tapasen, men varmrätterna är definitivt inget att snäsa åt. För en avslappnad middag i södra London är Bar 61 ett mycket gott val.

Adress: 61A Streatham Hill
Tel: +44 20 8671 0444
Webbplats: www.bar61.co.uk

 

Goodman är känt för sina stekar och kötträtter, som sägs vara de bästa som serveras i London. Den kunniga och tillmötesgående serveringspersonalen berättar för gästerna om köttbiten de valt och hur den tillagas. Det är med andra ord en restaurang för köttälskaren. För att komplettera upplevelsen har restaurangen även en lång vinlista att välja från. Kedjan har tre stycken restauranger; en i City, en i Mayfair, samt en i Canary Wharf.

Adress i City: 11 Old Jewry
Tel i City: +44 20 7600 8220
Adress i Mayfair: 26 Maddox Street
Tel i Mayfair: +44 20 7499 3776
Adress i Canary Wharf: 3 South Quay, Discovery Dock East
Tel i Canary Wharf: +44 20 7531 0300

Webbplats: www.goodmanrestaurants.com

Roots at N1 är en av Londons absolut bästa Indiska restauranger, och det vill inte säga lite. Maten är innovativ utan att för den sakens skull förlora sitt ursprung.  Personalen är uppmärksam och vänlig, atmosfären är familjär och maten är riktigt bra. London har gott om indiska restauranger, men Roots at N1 utmärker sig trots den hårda konkurrensen.

Adress: 115 Hemingford Rd
Tel: +44 20 7697 4488
Webbplats: Numera stängt

Mosob är en stämningsfull eritreansk restaurang med hjälpsam personal som serverar spännande mat till överkomliga priser. Den unika maten serveras på stora fat och äts med hjälp av bröd. Söker du en annorlunda restaurangupplevelse, god mat och ett varmt bemötande är Mosob verkligen ett gott val.

Adress: 339 Harrow Road
Tel: +44 20 7266 2012
Webbplats: www.mosob.com

Ma Goa är en restaurang i Putney som är inriktad på mat från Goa i Indien. Personalens bemötande, servicen, och sist men inte minst maten håller hög klass. Ma Goa brukar nämnas bland Londons absolut bästa indiska restauranger, och med tanke på utbudet är det ganska talande.

Adress: 242-244 Upper Richmond Road
Tel: +44 20 8780 1767
Webbplats: www.ma-goa.com

The Ledbury har belönats med två Michelinstjärnor, och efter en måltid är det inte svårt att förstå varför. Maten är europeisk, med mycket inspiration hämtad från det franska köket. Både maten och drycken, såväl som servicen håller mycket hög klass.  Naturligtvis får man betala för vad som serveras, men luncherna som serveras är inte så dyra som man skulle kunna tro.

Adress: 127 Ledbury Road
Tel: +44 20 7792 9090
Webbplats: www.theledbury.com

The Harp är antagligen så brittiskt ett matställe överhuvudtaget kan bli. Här serveras mycket vällagade klassiker från det brittiska köket, nedsköljt av någon av ölsorterna från The Harps långa öllista. The Harp kalla ofta för den bästa puben i London, och att stå ut ur mängden i det sällskapet talar så klart sitt tydliga språk. Den prisbelönta puben är väldigt omtyckt och därmed tämligen välbesökt.

Adress: 47 Chandos Place
Tel: +44 20 7836 0291
Webbplats: www.harpcoventgarden.com