Mer att göra i Skottland

Loch Ness

Framförallt får man inte missa Loch Ness. Det är kanske världens mest mytomspunna sjö. Den har en vattenvolym på över 7 km³ och innehåller mer vatten än alla av både Englands och Wales sjöar tillsammans. Varför inte ta en tur och hoppas att du får chansen att avgöra om Nessie är sanning eller myt. Enda sättet att säkert veta svaret är faktiskt om hon behagar visa upp sin långa svans för dig.

Golf

Golf på de gröna vidderna är mycket populärt. Skottland sägs också vara moderlandet där golfsportens frö började gro. Det finns över 550 banor i Skottland och ifrån början av mars månad är greenernas skick och väderförhållandena optimala. Greenfeeavgifterna brukar börja från låga 150 kr.
1

Edinburgh – Säckpipa, kiltar och Slott!

I Edinburgh kan man besöka Edinburgh Military Tattoo. Det är en genuin skotsk upplevelse i Edinburghs Gamla Stad. Man får uppleva militärorkesterns världskända uppvisning komplett med säckpipor och kiltar, med ett dramatiskt upplyst slott som bakgrund.

Shopping i Glasgow

Förutom London så är shoppingen i Glasgow bättre än någon annanstans i hela Storbritannien. Stadskärnan är uppbyggd med tre gågator så att shoppingområdena smälter samman i varandra på ett smidigt sätt. Man kan tillbringa timmar om inte hela dagar i de stora varuhusen längs Argyle Street och Sauchiehall Street. Det finns mängder av små exklusiva boutiquer men även det välkända Frasers of Glasgow Department Store. På Princes Square kan man vila upp sig på någon av kaféerna, barerna och restaurangerna när fötterna börjar kännas utmattade efter shoppingäventyret.

Naturupplevelser – Vandring och Klättring

Vandring i det skotska höglandet är något som är väl värt att uppleva. Det finns en vandringsled som heter Rob Roy Way och den är anpassad för de som vill vandra på egen hand. Där finns boenden längs vägen på små trevliga B&B. Leden går bitvis längs den legendariska Rob Roy MacGregors välanvända stig. Den sträcker sig från västra höglandet och öster ut mot Pitlochry. Denna vandring anses vara det bästa sättet att uppleva det gamla vackra Skottlands natur.

Det finns även många välbesökta klättringsplatser om man är äventyrligt lagd och vill ha lite action på sin semester.