London shopping

I London kan man nog shoppa det mesta. Har du varit i New York och Paris så känner du igen dig! I klädväg kan du shoppa klassiskt, street, second hand, vintage och självklart sy upp dina egna kläder.

I centrala London kan du handla allt möjligt. Ta dig till Oxford Street och sedan till Mayfair. I Soho och Covent Garden finns också många olika butiker. Mer exklusivt finner du på New Bond Street. En del elektronikvaror på Tottenham Court Road. På Hatton Garden kan du handla smycken. Och åk gärna till Notting Hill med olika gator att spatsera på och hitta allt möjligt.

Vill du handla lite lyxigt eller bara gå runt och titta, ta ett besök på ett exklusivt varuhus. Är du i London i januari, så ”njut” Januari-REA.
Harrods ska du uppleva, här kan du handla allt! Det grundades 1834 av Charles Harrod. 1882 brann det ner och på dagens plats byggdes ett nytt. Harrods är det största varuhuset i Europa. Tänk på att affären kan ha krav på hur du klär dig. Detta för att låta dig komma in i butiken. Här finns en mycket populär matavdelning. Vid jultid en speciell julavdelning, som är fylld med allt som hör högtiden till.

Harvey Nichols öppnade 1813 av Benjamin Harvery. År 1820 ingick de kompanjonskap med Colonel Nichols. Här kan du också nästan köpa allt.
Oxford Street klassas som Europas mest “busy street”! Vanligen är butikerna öppna från 10 fram till 18-19. En hel del är också öppna söndagar 12-18. När du nu sett TV-serien ”Selfridges”, kan just den flotta affären vara värd ett besök. 1909 öppnades varuhuset av Harry Gordon Selfridges.

Selfridges var väldigt nytänkande i sitt sätt att visa upp varor i butiken. Han var den förste som placerade ut varor som kunder fick känna på och prova som t ex parfym. Idag är det självskrivet i alla butiker världen över. Det är inte lika exklusivt som Harrods och Harvey Nicols.