Hotell i London

Att hitta rätt hotell i London är inte det enklaste. Det finns mängder med hotell att välja på, i alla prisklasser. Och det är få städer där det finns så många hotell som inte håller måttet. Trots att de är dyra. Här visar vi våra favoriter, några riktigt dyra och lyxiga, några lite billigare.

Hittar du inte vad du söker så använd sökrutan i högra hörnet, en sökning där visar samtliga hotell i London till mycket bra priser.

Hotel 41

Lyxhotellet Hotel 41 ligger i Westminister, precis bakom Buckingham Palace. Här bor du omgiven av historiska platser, minnesmärken, byggnader och andra sevärdheter. Många av Londons mest populära turistattraktioner ligger inom kort gångavstånd från hotellet. Byggnaden som idag inhyser hotellet har en lång historia bakom sig, precis som kvarteren den ligger i. Hotellets restaurang kallas The Executive Lounge, men man kan naturligtvis lika gärna välja room service. Hotel 41 erbjuder trettio stycken dubbelrum, sviter eller lägenheter. Alla rum är inredda i stilren svartvit inredning med mahognymöbler, levande ljus och mycket mer. Alla gäster erbjuds även en mängd teknik och gott om bekvämligheter. Här finns dockningsstationer för iPod, smart-tv, höghastighetsinternet, radio och cd-spelare, fax, kopieringsmaskin och printer.

All service man kan förvänta sig av ett femstjärnigt hotell finns, och mer därtill.

Priserna börjar på cirka 4400 kronor per natt för två vuxna personer.

The Milestone Hotel

The Milestone Hotel ligger mitt i Kensington med en fantastisk utsikt över Kensington Gardens. Med inte mindre än två kungliga palats, tre muséer, The Royal Albert Hall, Londons bästa shopping och ett enormt utbud av nattklubbar inom gångavstånd har The Milestone Hotel ett minst sagt bra läge.

Söker du lokal att hålla privata middagar, möten, bröllop eller liknande i så har The Milestone sådana.

Hotellet har 44 rum, 12 lyxsviter och 6 lägenheter. Alla rum, sviter och lägenheter har wi-fi, dockningsstationer för iPod, luftkonditionering, högtalartelefon, video-, dvd- och cd-spelare och mycket mer därtill. Vid ankomst bjuder hotellet på välkomstdrink och färsk frukt. Dagstidning och blommor levereras dagligen till gästerna. Vid behov hyr hotellet dessutom ut dator och mobiltelefon.

Priserna börjar på cirka 3500 kronor per natt för två vuxna personer.

The Apex London Wall Hotell

The Apex London Wall Hotell ligger mitt i Londons affärs- och finanscentra, vilket betyder att det är omgivet av klassiska historiska byggnader såsom St Pauls Cathedral, The Tower of London med mera. Alla rum har storbilds-tv, Bose-system för mp3-spelare, wi-fi, strykbräda, hårtork, kylskåp, säkerhetsskåp och mer därtill. På hotellet finns ett exklusivt gym för gästerna, och på mycket kort gångavstånd ligger Off The Wall Bar and Restaurant, vilket fungerar som hotellets egna.

Priserna börjar på cirka 1400 kronor per natt för två vuxna personer.

The Levin Hotel

The Levin Hotell igger mitt i Knightsbridge. Utmärkande för området är lyxhusen, de små, vackra parkerna och lyxshoppingen. På gångavstånd från hotellet ligger även en mängd av Londons mer kända historiska byggnader och muséer. Hotellets egen restaurang och bar heter Le Metro Bar & Brasserie. Där serveras frukost, brunch, lunch, eftermiddagsté och middag. The Levins tolv rum är inredda med art nouveau-möblemang och ljussatt för att ge en hemtrevlig och avslappnad stämning. Alla rum och sviter har luftkonditionering, sängkläder av egyptisk bomull, badrum i marmor, med golvvärme, wi-fi. Hotellet erbjuder 24 timmars room service, barnpassning, kemtvätt, och lånar dessutom ut iPads till gästerna.

Priserna börjar på cirka 2140 kronor per natt för två vuxna personer.

The Haymarket Hotel

The Haymarket Hotel ligger i hjärtat av Londons teaterdistrikt. Förutom teatrar är det kringliggande området hem till några av Londons bästa restauranger och barer, och riktigt bra shopping. Som i princip överallt i London är man bara ett stenkast ifrån många historiska byggnader och platser. På hotellets restaurang serveras frukost, brunch, lunch och eftermiddagsté. Restaurangen har även speciella menyer för de som önskar äta före eller efter en föreställning på någon av områdets teatrar. På hotellet finns ett flertal rum för den som önskar hålla en privat tillställning, däribland The Shooting Gallery som är ett stort glamoröst rum med fem meters takhöjd. The Haymarket Hotel har ett gym, ett spa och en pool med tillhörande bar.

Alla hotellets 50 rum och sviter har wi-fi, dvd- och cd-spelare, radio, lcd-tv, dockningsstation för ipod, telefon med telefonsvarare, kassaskåp, skrivbord och minibar.

Priserna börjar på cirka 3130 kronor per natt för två vuxna personer.